Rock Werchter Cycling Team houdt ermee op

Rock Werchter Cycling Team houdt er op het einde van dit seizoen definitief mee op. Teammanager Francois De Smedt bevestigde zopas het nieuws aan de redactie van DirectVélo België. Een nieuw project, waarbij een groot deel van de ploeg onderdak zou vinden, staat in de steigers.

 

Na negen jaren van wielersponsoring gooit Rock Werchter de handdoek in de ring. “Normaal gezien zou Herman Schueremans (organisator van het muziekfestival Rock Werchter, red.) er pas na het seizoen 2014 de brui aan geven. De ploegleiding heeft echter besloten om er dit jaar al de stekker uit te trekken”, zegt De Smedt.

 

Een meningsverschil met de fietsenleverancier ligt aan de basis van de beslissing. “Het conflict met onze cosponsor sleepte al een tijdje aan. De omkadering van onze ploeg is het kinderachtige gedrag over het koersprogramma van zijn zoon meer dan beu.” De cosponsor zou immers gedreigd hebben volgend seizoen geen materiaal meer te leveren.

 

Francois De Smedt vertelt echter dat hij meestapt in een nieuw project. “Binnenkort zullen de hoofdsponsors daarover meer uitleg geven. Ik kan wel zeggen dat de betere renners uit onze ploeg ook de overstap zullen maken. Voor de andere renners wordt een oplossing gezocht. Het wordt weliswaar niet simpel voor hen een nieuwe ploeg te vinden, aangezien Ovyta-Eijssen-Acrog volgend seizoen een continentale ploeg zou worden en Ventilair-Steria stopt.”

 

Mogelijk staat de ploeg Crelan KDL Cycling Team aan de wieg van het nieuwe project. Het team, dat momenteel vooral rond de gebroeders Sweeck gebouwd is, zou zich in de toekomst meer op het wegwielrennen willen focussen.

 

Foto : Jean-Luc Boitte

 

Mots-clés

En savoir plus