De Smet: « Voor de verrassing in de Triptyque zorgen »

Met twee overwinningen dit seizoen maakt het Van der Vurst Development Team deel uit van de formaties die het goed hebben gedaan gedurende de eerste maanden. "We hebben niet te klagen over ons seizoensbegin", vertelt Jurgen de Smet, de manager van de ploeg, aan www.directvelo.be. "Rutger Roelandts won in Saint-Léger en Jeff Peelaers zegevierde dit weekend in Meer. In de kermiskoersen gaat het vrij goed. Met opnieuw Roelandts hadden we ook een jongen op het podium van Brussel-Zepperen. In de interclubs is er echter nog werk aan de winkel."

De ploeg, die ontstaan is door de fusie tussen Van der Vurst en Rock Werchter, mist inderdaad nog automatismen. "Dit is een nieuwe groep met voor een deel nieuwe renners, dus er is nog wat aanpassingswerk. Tijdens de eerste weken konden we verwachten dat het een beetje moeilijker zou zijn, maar nu begint het te lukken. Alles gaat goed, zowel op het vlak van personeel als bij de renners. Ik heb in ieder geval geen spijt van de fusie. Ik ken François De Smedt (sportief directeur van de ploeg, red.) goed doordat ik met hem gereden heb bij de nieuwelingen. Al langer dan tien jaar stelde ik vast dat Van der Vurst en Rock Werchter een gelijkaardige manier van werken hanteren. We hebben verzorgers en mecaniciens van beide ploegen, dus aan het begin van het seizoen moest men zich wat aanpassen en de taken herverdelen, maar momenteel hebben we een betere omkadering. Er ontbreekt niemand. Hoe meer, hoe beter!"

« JEUGDIGHEID EN ERVARING COMBINEREN »

Dit weekend vindt de Triptique des Monts et Châteaux plaats, een primeur voor Jurgen De Smet als sportief directeur. "Ik weet niet wat er mij te wachten staa", geeft hij toe. "Peelaers, die het afgelopen weekend gewonnen heeft, werkt en weet niet of hij vrijdag vrij kan krijgen. Hij zal dus niet aan de start komen zoals aanvankelijk voorzien. Rutger Roelandts daarentegen is heel ambitieus, zowel voor de tijdrit als voor de etappes in lijn. Hij heeft de afgelopen twee weken getraind op zijn tijdritfiets en zou op de afspraak moeten zijn. De concurrentie zal hevig zijn, met de nationale ploegen en de continentale teams. We zullen in ploeg moeten rijden. Zo kunnen we misschien zorgen voor een verrassing hier of daar. De selectie zal bestaan uit Lindsay De Vylder, Rutger Roelandts, Wouter Leten, Kevin Van Acker, Dries Verstrepen, Stijn Mortelmans en Gertjan de Sy. Er blijft wel onzekerheid over de rest van de selectie doordat Peelaers er niet bij is. We beschikken dus over een ploeg met jongens met ervaring, maar ook met jongens die kennismaken met dit niveau zoals Verstrepen en De Vylder."

Foto: alle rechten voorbehouden

Artikel vertaald door Birger Vandael.

 

Mots-clés

En savoir plus