Benjamin Verraes: « Ik herhaal: de conditie is echt goed »

Benjamin Verraes is klaar voor de belangrijke meimaand. De 27-jarige ex-prof van Josan-To Win kijkt vooruit naar wat komen gaat, te beginnen met de Grote Prijs Affligem van zondag. www.directvelo.be sprak met hem en hoorde een gemotiveerd renner.

DirectVélo: Benjamin, je bent sterk aan het seizoen begonnen. Je behaalde al twee overwinningen en een mooie tweede plaats op het provinciaal kampioenschap tijdrijden. Nu kwam je eveneens sterk voor de dag in de Tweedaagse der Gaverstreek.
Benjamin Verraes: Wel, de eerste dag van de Tweedaagse was een echte 'koersdag'. We reden weg op de Stationsberg  met een groep van 16 renners. Ik voelde mij echt wel goed. Zo kon ik enkele bonusseconden nemen. Maar de tweede dag was voor mij een tegenvaller. Er kwam geen afscheiding op de beklimmingen. De wedstrijd bleef lang gesloten waardoor er een massaspurt volgde. Normaal is dit ook één van mij sterkere punten, maar ik werd ingesloten en daardoor kon ik een mooie uitslag vergeten. Woensdag ben ik in De Haan aan de start verschenen met het oog op het BK tijdrijden, dat op 1 mei wordt gereden. Tijdens de wedstrijd heb ik enkele malen een minitijdrit gereden. Hierdoor kwam ik net tekort om mee te zijn met de goede ontsnapping, maar ik kan tevreden terugblikken met een tiende plaats.

Zondag staat de GP Affligem op het programma, wat zijn daar je verwachtingen?
Het is de eerste maal dat ik deze wedstrijd zal rijden, dus ik weet nog niet goed wat ik moet verwachten qua parcours. Men vertelde mij dat het een wedstrijd zoals Brussel-Zepperen is. Maar wat ik wel weet, is dat de conditie is wat ze moet zijn.

« VORIG SEIZOEN HADDEN WE DE WINNAAR IN ONZE RANGEN »

Jullie ploegleider Willy Teirlinck zit in de organisatie van de interclubwedstrijd. Wat brengt dit teweeg binnen de ploeg?
Er wordt wel wat van de ploeg verwacht en dat zorgt voor extra motivatie. Vorig seizoen hadden we de winnaar in onze rangen met Jérôme Baugnies, dus we weten wat ons te doen staat (lacht). Over echte druk van de ploeg hoef ik mij niet veel zorgen te maken, ik weet dat de conditie goed is. Natuurlijk moet er  iemand van ons mee zijn, als er een groep wegrijdt. We mogen de wedstrijd niet ondergaan, maar bij pech kan je jammer genoeg soms niet anders. Normaal gezien moeten we voor een mooi resultaat kunnen zorgen.

Jullie zullen dus goed uit jullie doppen moeten kijken?
Inderdaad, de vijf continentale ploegen zullen we heel goed in de gaten moeten houden, maar ook een sterke Mathais Allegaert. Het weer kan echter ook een zeer grote rol spelen.

Na de GP Affligem staat de maand mei voor de deur met een druk programma …
Ja, het BK tijdrijden, het provinciaal kampioenschap en de Ronde van België komen eraan. Ik zou heel ontgoocheld zou zijn, mocht ik die laatste wedstrijd niet kunnen rijden, want ik herhaal het: de conditie is echt goed!

Foto: Barry Garcy

Door Jens Vermassen
 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Benjamin VERRAES