Josan-To Win houdt er in 2015 mee op

De continentale ploeg Josan-To Win houdt er volgend seizoen mee op. “Aangezien onze beide sponsors afhaken is het moeilijk om het huidige niveau aan te houden”, vertelt ploegleider Willy Teirlinck aan DirectVélo België.

 

In 2015 zal het team Josan-To Win uit het Belgische wielerpeloton verdwijnen. Zowel Josan als To Win zullen niet langer in de wielerploeg investeren. “Ik heb de renners enkele weken geleden op de hoogte gebracht dat de ploeg ermee ophoudt”, legt ex-renner Teirlinck uit. “Zonder de steun van onze huidige sponsors kunnen we geen continentale licentie aanvragen.”

 

De Vlaamse wielerploeg werd in 2005 onder de naam Drukkerij Van Lijsbetten opgericht. Drie jaar later nam Josan het hoofdsponsorschap over, maar in 2009 hield de ploeg het voor bekeken. Begin 2013 verrees het team opnieuw uit zijn as met onder andere Jérôme Baugnies als kopman. De Meerbekenaar domineerde vorig seizoen, werd eindwinnaar in de Challenge DirectVélo en ondertekende een profcontract bij Team Wanty-Groupe Gobert.

 

Dit seizoen telt Josan-To Win verschillende ex-profrenners in haar rangen, waaronder Jonathan Breyne & Klaas Sys (ex-Crelan-Euphony), Fabio Polazzi (ex-Wallonie-Bruxelles) en Benjamin Verraes (ex-Accent Jobs-Wanty). Die laatste werd in mei Belgisch kampioen tijdrijden bij de eliterenners in contract. Daarnaast rijden man-in-vorm Dries De Bondt en jeugdig talent Julien Van den Brande sinds dit jaar voor de continentale formatie, die in diverse interclubs en regionale wedstrijden aan het feest was.

 

Foto: © DirectVélo België

Vertaald door Laurens Soenen

Mots-clés

En savoir plus