Argos-Shimano Development contracteert Jenthe Biermans

Jenthe Biermans (17) gaat volgend seizoen bij Argos-Shimano Development Team aan de slag. Dat verkondigde de opleidingsploeg van het World Tour-team op haar website.

 

Biermans kroonde zich in mei tot Belgisch kampioen bij de juniores. Daarnaast won de renner van Balen BC in de driekleur de Ronde van Vlaanderen, een prestatie die enkel Stijn Devolder hem voordeed. Ook op internationaal vlak liet Biermans zich meermaals opmerken: hij eindigde als vijfde in het eindklassement van Luik-La Gleize en de Ronde van Oostenrijk voor juniores. Ten slotte werd de Antwerpenaar zevende in de Driedaagse van Axel en achtste in de Course de la Paix.

 

In 2014 zal Biermans dus zijn beloftendebuut bij het nieuw opgerichte Argos-Shimano Development Team maken. Het is de bedoeling dat hij aan wedstrijden uit de Europe Tour zal deelnemen. De ploeg zal vooral wedstrijden in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Italië betwisten.

 

Argos-Shimano Development Team trok tevens negen andere internationale talenten aan. Biermans maakt deel uit van een tienkoppige selectie die ook Christian Bertilsson (Team People4you), Jan Brockhoff (Thüringer Energie Team), Alex Frame (Thüringer Energie Team), Kristian Haugaard Jensen (Leopard-Trek), Fredrik Ludvigsson (Team People4you), Mathias Rask Jeppesen (Comentor-Ribe Cykellager), Robert Pölder (Team People4you), Maximilian Schachmann (Thüringer Energie Team) en Lars van der Haar (Rabobank Development Team) in haar rangen telt.
 

Mots-clés

En savoir plus

Portrait de Jenthe BIERMANS